Om Hitta Cykelpump

Över hela Sverige finns det i dag hundratals offentliga cykelpumpar som sköts av kommuner och privata aktörer. Varje aktör har sin egna webbsida eller mobilapp där felanmälan och information om deras cykelpumpar hanteras. Det här ställer stora krav på cyklister och turister som önskar använda de offentliga cykelpumparna. De måste först hitta rätt webbsida eller app, sedan ska de lära sig förstå den, för att sedan kunna använda den. Något som troligen måste upprepas om de anländer till en ny kommun.

Målet med Hitta Cykelpump är att konsolidera datan om alla offentliga cykelpumpar i Sverige och göra det så enkelt som möjligt för cyklister att använda den, och öka användandet av existerande cykelpumpar. Vårt system fungerar sömlöst över hela Sverige, och användare av det kan enkelt hitta fram till närmaste lämpliga fungerande cykelpump. Genom samarbete med kommuner i Sverige kan användare enkelt felanmäla cykelpumpar och vi ser till att felrapporten når den fram till den ansvariga aktören. Det gör också att vi hela tiden kan ha uppdaterad driftstatus på cykelpumparna, och cyklister kan undvika trasiga cykelpumpar.

Bakom projektet stod vännerna Petteri Palo och Christoffer Karlsson. Petteri arbetar till vardags med digital marknadsföring och har primär kontakt med våra partners. Christoffer arbetar som systemutvecklare och sköter det tekniska runt webbsidan.

Denna domänen drivs idag varken av Petteri eller Christoffer, utan hemsidan drivs idag av ett helt annat företag, i ett helt annat syfte. Samtliga texter bortsett från texter under /nyheter är skrivna av tidigare ägare och dessa tar vi fullt avstånd ifrån. För frågor gällande ägandet eller användandet av domän eller texter hänvisas du härmed till att maila info @ opmedia . se.